gyors fordítás.hu

Német forditás, német fordítás 32 nyelvenSzlovák fordítás, szlovák szakfordítás, szlovák lektorálás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk
Navigáció: Főoldal > Szlovák fordítás

Szlovák fordítás, szlovák szakfordítás, szlovák lektorálás, hiteles fordítás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk partnereink számára szlovák nyelven általános, műszaki, gazdasági, jogi, egészségügyi és további számos szakterületen rövid határidővel.

Árajánlatkérés e-mailben:

Küldje el a fordítandó dokumentu-mokat az alábbi e-mail címre.

E-mail:
forditas@gyorsforditas.hu
Árajánlatkérésére hamarosan válaszolunk.
Szlovák fordítás:
Fordítás szlovák nyelven »
Szlovák szakfordítás:
Szakfordítás szlovák nyelven »
Szlovák lektorálás:
Szlovák nyelvi és szakmai lektorálás »
Hiteles fordítás:
Fordítás hitelesítés szlovák nyelven »
Partnereink:
Fordítás, szakfordítás - Referenciák

Szlovákia és a szlovák nyelv:

Szlovákia Kelet-Közép-Európában, a Kárpát-medence északi részén helyezkedik el. Fővárosa Pozsony, lakossága közel 5,5 millió fő, államformája parlamentáris köztársaság. Az ország 2004 óta az Európai Unió tagja, 2009-től a hivatalos fizetőeszköz az euró.

A szlovák nyelv az indoeurópai nyelvcsalád tagja, azon belül a szláv nyelvek nyugati ágába tartozik. Történelmi elődei az ősszláv, majd az ószláv nyelvek, amelyekből az összes többi szláv nyelv is kifejlődött.

Legközelebbi rokonai a cseh és a lengyel nyelv. Három nyelvjárása van: nyugati, középső és keleti (ez utóbbinak egy sajátos, a magyar helyesíráson alapuló írást is kidolgoztak, a szerbiai bácskeresztúri szlovákok is ezen a nyelvjáráson beszélnek, de cirill írással írnak). Szlovákián kívül Csehországban (400 000) és Magyarországon (80 000) található számottevő szlovák népesség, törvényileg elismert népcsoportnak számít a bécsi szlovák kolónia, és élnek szlovákok Romániában is, Nagylak főhellyel, valamint nem jelentős számban Kárpátalján, ezen kívül Észak-Amerikában (300 000). Összesen több mint 6 millió beszélője van a nyelvnek.

Legutóbbi szlovák nyelvű fordításaink:

» Egészségügyi hatósági engedélyek fordítása szlovák nyelvről magyar nyelvre.


Szlovák fordítás:

Szlovák nyelvű fordítás:

Szlovák nyelven vállaljuk általános és szakszövegek, használati utasítások, pályázatok, szerződések, cégokmányok, katalógusok, könyvek, üzleti levelezések, reklámanyagok, informatikai alkalmazások, hivatalos dokumentumok szlovák fordítását, szakfordítását, lektorálását és hitelesítését.


Szlovák-magyar fordítás, fordítás szlovákról magyarra:

A szlovák-magyar fordításokat a szlovák és magyar nyelvet magas szinten ismerő, tapasztalt, az adott szakterületen jártas szlovák fordítóink teljesítik.

Szlovák nyelven vállaljuk általános és hivatalos dokumentumok, használati utasítások, pályázatok, szerződések, cégokmányok, katalógusok, könyvek, üzleti levelezések, reklámanyagok, informatikai alkalmazások szlovák-magyar fordítását.

Szlovák-magyar fordítással kapcsolatban kérje árajánlatunkat e-mailban, vagy telefonon.


Magyar-szlovák fordítás, fordítás magyarról szlovákra:

A magyar-szlovák fordításokat a magyar és szlovák nyelvet magas szinten ismerő, tapasztalt, az adott szakterületen jártas fordítóink teljesítik.

Vállaljuk általános és hivatalos dokumentumok, használati utasítások, pályázatok, szerződések, cég okmányok, katalógusok, könyvek, üzleti levelezések, reklámanyagok, informatikai alkalmazások magyar-szlovák fordítását.

Magyar-szlovák fordítással kapcsolatban kérje árajánlatunkat e-mailban, vagy telefonon.

A szlovák nyelvet mintegy 6 millióan beszélik. A szlovák nyelv közeli nyelvrokona a cseh nyelv, és a lengyel nyelv. Jelentős számban Magyarországon és Csehországban élnek még szlovák anyanyelvűek.

A szlovák nyelv 2004 óta az EU egyik hivatalos nyelve.


Szlovák tolmácsolás:

A szlovák nyelvű fordítások készítése mellett szlovák kísérő tolmácsolást, szlovák szinkrontolmácsolást is vállalunk rendezvényeken, előadásokon, konferenciákon, megbeszéléseken.


Helyszíni szlovák tolmácsolás:

Igény esetén hosszabb helyszíni jelenlétet igénylő tolmácsolási feladatok megoldását is vállaljuk, például ipari beruházások, építkezések helyszíni tolmácsolását szlovák nyelven akár 3 műszakos munkarendben is.


Fordítás további nyelveken:

További fordítási nyelvek:

Szlovák nyelven kívül további 31 nyelven nyújtunk professzionális fordítási szolgáltatásokat partnereinknek:Fordítási szakterületek:

Fordítási szakterületek szlovák nyelven:

Szlovák nyelven a felsorolt területeken vállalunk fordítást:

 • Szlovák általános fordítás
 • Szlovák műszaki fordítás
 • Szlovák autóipari fordítás
 • Szlovák IT-telekommunikáció fordítás
 • Szlovák jogi fordítás, szlovák igazságügyi fordítás
 • Szlovák pénzügyi fordítás
 • Szlovák üzleti fordítás, szlovák gazdasági fordítás
 • Szlovák külkapcsolati fordítás
 • Szlovák egészségügyi fordítás, szlovák orvosi fordítás
 • Szlovák gyógyszeripari fordítás
 • Szlovák környezetvédelmi fordítás
 • Szlovák szoftver fordítás, szoftver honosítás
 • Szlovák multimédia fordítás, film fordítás, film feliratozás, DVD fordítás, weboldal fordítás

Szlovák lektorálás:

Nyelvi lektorálás szlovák nyelven::

Szlovák nyelvi lektorálás során a lektor a célnyelvre fordított szöveget nyelvtan, stílus és szóhasználat szempontjából ellenőrzi.


Szakmai lektorálás szlovák nyelven:

Szakmai lektorálásra, vagy szaklektorálásra nehéz szlovák nyelvű szakmai szövegek, szakirodalmak, szerződések, stb.fordítása esetén lehet szükség. A szakmailag lektorált szlovák szöveg a szakterületen használatos, egységes szakkifejezések használatával, szabatosan fejezi ki a mondanivalót.

A lektorálás általában a fordítási díj 50%-a. Azonban hiányos, nehezen olvasható, vagy hibás fordítás esetén a lektorálási díj ettől eltérő is lehet.

Szlovák lektorálással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet.


Hivatalos szlovák fordítás:

Hivatalos szlovák fordítás, tanúsítással ellátott szlovák fordítás:

A legtöbb esetben nem szükséges hiteles fordítás. Hivatalos dokumentumok, külföldi munkavállalás, stb. esetében sok esetben elfogadott a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás is.

Ilyen esetben a lefordított és lektorált anyagokat az adott nyelven záradékkal és fordítóirodánk pecsétjével látjuk el, mely igazolja, hogy a fordítást a Gyors Fordítás.hu OnLine Fordítóiroda készítette és az elkészült fordítás tartalmilag és szerkezetileg megegyezik az eredeti dokumentummal.

Fontos, hogy a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás, tanusított fordítás, vagy egy a fordítóiroda által kiállított hitelesítési záradék nem egyezik meg az állami hitelesítéssel (Fordítás Hitelesítés).

Hivatalos fordítás DÍJEMNTESEN:

Fordítóirodánk a megrendelő kérésére díjmentesen látja el a hivatalos fordítást tanúsító hitelesítési záradékkal az elkészült fordítást.

Hivatalos fordítással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet fordítóirodánknál.


Hiteles szlovák fordítás:

Ki készíthet Hiteles Fordítást?

A hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően hiteles fordítást, fordítás hitelesítést, valamint idegen nyelvű hiteles másolatot csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) készíthet, így arra fordítóiroda nem jogosult.

A hiteles fordítás viszont jelentős költségtöbblettel járhat, ezért érdemes először tisztázni, hogy az adott esetben valóban Hiteles Fordítás szükséges-e, vagy megfelelő a fordítást végző fordítóiroda által kibocsátott hitelesítési záradék is.

Hiteles fordítással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet fordítóirodánknál


Szlovák fordítás megrendelése:

Hogyan rendelhet meg szlovák fordítást?

Szlovák fordítás megrendeléssel kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet.

Hogyan kerül meghatározásra a fordítás terjedelme?

A fordítandó dokumentum, azaz a fordítás terjedelme az MsWord program alapján kerül meghatározásra. A terjedelem - szavak, vagy forrásnyelvi karakterek száma - a dokumentumot megnyitva az "Eszközök" menü, "Szavak száma" menüpontra kattintva könnyedén ellenőrizhető.

Amennyiben a fordításra váró forrásanyag csak PDF, kép,vagy fax formátumban áll rendelkezésre, a forrásnyelvi anyag terjedelme becsléssel kerül meghatározásra.


Mikorra készül el a fordítás?

Előfordul, hogy a fordítás sürgős. Sőt mi több, a sürgősnél is sürgősebb. Munkatársaink ilyen esetben is minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a fordítás a leggyorsabban elkészüljön. A gyorsított munkavégzés érdekében amennyiben szükséges, a fordítást több fordító között osztják meg és igyekeznek átütemezni a futó fordítási projekteket a sürgős munka elvégzéséhez szükséges szabad kapacitás felszabadításához.

Megrendelés során mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a jó minőségű fordítás elkészítéséhez idő kell. Ezért lehetőleg igyekezzünk a fordításra váró dokumentumokat időben eljuttatni a fordítóirodához, hogy elegendő idő maradjon a fordítás elkészítésére és ellenőrzésére is.

Különösen fontos ez, ha egy nagyobb terjedelmű fordításon több fordító dolgozik egyszerre, hiszen ilyenkor az elkészült fordítás ellenőrzése mellett a szövegrészek fordításait egységesíteni kell, ami szintén sok időt vehet igénybe.

Ritka nyelvek esetében hosszabb fordítási idővel érdemes számolni.

Hogyan fizethetem ki az elkészült fordítást?

Az elkészült fordítás ellenértékét készpénzzel vagy átutalással egyenlítheti ki a fordítási díj ellenértékéről kiállított számla - előleg megfizetése, vagy előre fizetés esetén az előszámla - illetve számlamásolat átvételét követő 8 napon belül fordítóirodánk felé.

A fordítás ellenértékének kiegyenlítéséhez szükséges fizetési információkat a megrendelőlap tartalmazza.