gyors fordítás.hu

Német forditás, német fordítás 32 nyelvenSzlovák fordítás, szlovák szakfordítás, szlovák lektorálás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk
Navigáció: Főoldal > Szlovák fordítás

Szlovák fordítás, szlovák szakfordítás, szlovák lektorálás, hiteles fordítás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk partnereink számára szlovák nyelven általános, műszaki, gazdasági, jogi, egészségügyi és további számos szakterületen rövid határidővel.

Árajánlatkérés e-mailben:

Küldje el a fordítandó dokumentu-mokat az alábbi e-mail címre.
E-mail:
forditas@gyorsforditas.hu
Szlovák fordítás:
Fordítás szlovák nyelven »
Szlovák szakfordítás:
Szakfordítás szlovák nyelven »
Szlovák lektorálás:
Szlovák nyelvi és szakmai lektorálás »
Hiteles fordítás:
Fordítás hitelesítés szlovák nyelven »Fordítás, szakfordítás - Referenciák

Szlovákia és a szlovák nyelv:

Szlovákia Kelet-Közép-Európában, a Kárpát-medence északi részén helyezkedik el. Fővárosa Pozsony, lakossága közel 5,5 millió fő, államformája parlamentáris köztársaság. Az ország 2004 óta az Európai Unió tagja, 2009-től a hivatalos fizetőeszköz az euró.

A szlovák nyelvet mintegy 6 millióan beszélik. A szlovák nyelv közeli nyelvrokona a cseh nyelv, és a lengyel nyelv. Jelentős számban Magyarországon és Csehországban élnek még szlovák anyanyelvűek.

A szlovák nyelv 2004 óta az EU egyik hivatalos nyelve.

A szlovák nyelv az indoeurópai nyelvcsalád tagja, azon belül a szláv nyelvek nyugati ágába tartozik. Történelmi elődei az ősszláv, majd az ószláv nyelvek, amelyekből az összes többi szláv nyelv is kifejlődött.

Legközelebbi rokonai a cseh és a lengyel nyelv. Három nyelvjárása van: nyugati, középső és keleti (ez utóbbinak egy sajátos, a magyar helyesíráson alapuló írást is kidolgoztak, a szerbiai bácskeresztúri szlovákok is ezen a nyelvjáráson beszélnek, de cirill írással írnak). Szlovákián kívül Csehországban (400 000) és Magyarországon (80 000) található számottevő szlovák népesség, törvényileg elismert népcsoportnak számít a bécsi szlovák kolónia, és élnek szlovákok Romániában is, Nagylak főhellyel, valamint nem jelentős számban Kárpátalján, ezen kívül Észak-Amerikában (300 000). Összesen több mint 6 millió beszélője van a nyelvnek.

Legutóbbi szlovák nyelvű fordításaink:

» Egészségügyi hatósági engedélyek fordítása szlovák nyelvről magyar nyelvre, 32 oldal


Szlovák tolmácsolás:

A szlovák nyelvű fordítások készítése mellett szlovák kísérő tolmácsolást, szlovák szinkrontolmácsolást is vállalunk rendezvényeken, előadásokon, konferenciákon, megbeszéléseken.


Helyszíni szlovák tolmácsolás:

Igény esetén hosszabb helyszíni jelenlétet igénylő tolmácsolási feladatok megoldását is vállaljuk, például ipari beruházások, építkezések helyszíni tolmácsolását szlovák nyelven akár 3 műszakos munkarendben is.


Szlovák lektorálás:

Nyelvi lektorálás szlovák nyelven::

Szlovák nyelvi lektorálás során a lektor a célnyelvre fordított szöveget nyelvtan, stílus és szóhasználat szempontjából ellenőrzi. Lektorálással kapcsolatban további részleteket a lektorálásról szóló oldalunkon talál.

Hivatalos, vagy hiteles szlovák fordítás:

Hiteles szlovák fordítás, hivatalos szlovák fordítás, tanúsítással ellátott szlovák fordítás:

A legtöbb esetben nem szükséges hiteles fordítás. Hivatalos dokumentumok, külföldi munkavállalás, stb. esetében sok esetben elfogadott a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás is. További részleteket a hiteles fordításról szóló oldalunkon talál.