gyors fordítás.hu

Német forditás, német fordítás 32 nyelvenCseh fordítás, cseh szakfordítás, cseh lektorálás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk
Navigáció: Főoldal > Cseh fordítás

Cseh fordítás, cseh szakfordítás, cseh lektorálás, hiteles fordítás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk partnereink számára cseh nyelven általános, műszaki, gazdasági, jogi, egészségügyi és további számos szakterületen rövid határidővel.

Árajánlatkérés e-mailben:

Küldje el a fordítandó dokumentu-mokat az alábbi e-mail címre.

E-mail:
forditas@gyorsforditas.hu
Árajánlatkérésére hamarosan válaszolunk.
Cseh fordítás:
Fordítás cseh nyelven »
Cseh szakfordítás:
Szakfordítás cseh nyelven »
Cseh lektorálás:
Cseh nyelvi és szakmai lektorálás »
Hiteles fordítás:
Fordítás hitelesítés cseh nyelven »
Partnereink:
Fordítás, szakfordítás - Referenciák

Cseh fordítás:

Cseh nyelvű fordítás:

Cseh nyelven vállaljuk általános és szakszövegek, használati utasítások, pályázatok, szerződések, cégokmányok, katalógusok, könyvek, üzleti levelezések, reklámanyagok, informatikai alkalmazások, hivatalos dokumentumok cseh fordítását, szakfordítását, lektorálását és hitelesítését.


Cseh-magyar fordítás, fordítás csehról magyarra:

A cseh-magyar fordításokat a cseh és magyar nyelvet magas szinten ismerő, tapasztalt, az adott szakterületen jártas cseh fordítóink teljesítik.

Cseh nyelven vállaljuk általános és hivatalos dokumentumok, használati utasítások, pályázatok, szerződések, cégokmányok, katalógusok, könyvek, üzleti levelezések, reklámanyagok, informatikai alkalmazások cseh-magyar fordítását.

Cseh-magyar fordítással kapcsolatban kérje árajánlatunkat e-mailban, vagy telefonon.


Magyar-cseh fordítás, fordítás magyarról csehre:

A magyar-cseh fordításokat a magyar és cseh nyelvet magas szinten ismerő, tapasztalt, az adott szakterületen jártas fordítóink teljesítik.

Vállaljuk általános és hivatalos dokumentumok, használati utasítások, pályázatok, szerződések, cég okmányok, katalógusok, könyvek, üzleti levelezések, reklámanyagok, informatikai alkalmazások magyar-cseh fordítását.

Magyar-cseh fordítással kapcsolatban kérje árajánlatunkat e-mailban, vagy telefonon.

A cseh nyelvet hozzávetőlegesen 12 millióan beszélik, legközelebbi rokonságban a szlovák nyelvvel áll. Sok cseh anyanyelvű él Szlovákiában, Németországban és Ausztriában is.

A cseh nyelv az Európai Unió hivatalos nyelve 2004. május 1. óta.


Cseh tolmácsolás:

A cseh nyelvű fordítások készítése mellett cseh kísérő tolmácsolást, cseh szinkrontolmácsolást is vállalunk rendezvényeken, előadásokon, konferenciákon, megbeszéléseken.


Helyszíni cseh tolmácsolás:

Igény esetén hosszabb helyszíni jelenlétet igénylő tolmácsolási feladatok megoldását is vállaljuk, például ipari beruházások, építkezések helyszíni tolmácsolását cseh nyelven akár 3 műszakos munkarendben is.


Fordítás további nyelveken:

További fordítási nyelvek:

Cseh nyelven kívül további 31 nyelven nyújtunk professzionális fordítási szolgáltatásokat partnereinknek:Fordítási szakterületek:

Fordítási szakterületek cseh nyelven:

Cseh nyelven a felsorolt területeken vállalunk fordítást:

 • Cseh általános fordítás
 • Cseh műszaki fordítás
 • Cseh autóipari fordítás
 • Cseh IT-telekommunikáció fordítás
 • Cseh jogi fordítás, cseh igazságügyi fordítás
 • Cseh pénzügyi fordítás
 • Cseh üzleti fordítás, cseh gazdasági fordítás
 • Cseh külkapcsolati fordítás
 • Cseh egészségügyi fordítás, cseh orvosi fordítás
 • Cseh gyógyszeripari fordítás
 • Cseh környezetvédelmi fordítás
 • Cseh szoftver fordítás, szoftver honosítás
 • Cseh multimédia fordítás, film fordítás, film feliratozás, DVD fordítás, weboldal fordítás

Cseh lektorálás:

Nyelvi lektorálás cseh nyelven:

Cseh nyelvi lektorálás során a lektor a célnyelvre fordított szöveget nyelvtan, stílus és szóhasználat szempontjából ellenőrzi.


Szakmai lektorálás cseh nyelven:

Szakmai lektorálásra, vagy szaklektorálásra nehéz cseh nyelvű szakmai szövegek, szakirodalmak, szerződések, stb.fordítása esetén lehet szükség. A szakmailag lektorált cseh szöveg a szakterületen használatos, egységes szakkifejezések használatával, szabatosan fejezi ki a mondanivalót.

A lektorálás általában a fordítási díj 50%-a. Azonban hiányos, nehezen olvasható, vagy hibás fordítás esetén a lektorálási díj ettől eltérő is lehet.

Cseh lektorálással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet.

Hivatalos cseh fordítás:

Hivatalos cseh fordítás, tanúsítással ellátott cseh fordítás:

A legtöbb esetben nem szükséges hiteles fordítás. Hivatalos dokumentumok, külföldi munkavállalás, stb. esetében sok esetben elfogadott a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás is.

Ilyen esetben a lefordított és lektorált anyagokat az adott nyelven záradékkal és fordítóirodánk pecsétjével látjuk el, mely igazolja, hogy a fordítást a Gyors Fordítás.hu OnLine Fordítóiroda készítette és az elkészült fordítás tartalmilag és szerkezetileg megegyezik az eredeti dokumentummal.

Fontos, hogy a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás, tanusított fordítás, vagy egy a fordítóiroda által kiállított hitelesítési záradék nem egyezik meg az állami hitelesítéssel (Fordítás Hitelesítés).

Hivatalos fordítás DÍJEMNTESEN:

Fordítóirodánk a megrendelő kérésére díjmentesen látja el a hivatalos fordítást tanúsító hitelesítési záradékkal az elkészült fordítást.

Hivatalos fordítással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet fordítóirodánknál.


Hiteles cseh fordítás:

Ki készíthet Hiteles Fordítást?

A hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően hiteles fordítást, fordítás hitelesítést, valamint idegen nyelvű hiteles másolatot csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) készíthet, így arra fordítóiroda nem jogosult.

A hiteles fordítás viszont jelentős költségtöbblettel járhat, ezért érdemes először tisztázni, hogy az adott esetben valóban Hiteles Fordítás szükséges-e, vagy megfelelő a fordítást végző fordítóiroda által kibocsátott hitelesítési záradék is.

Hiteles fordítással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet fordítóirodánknál


Cseh fordítás megrendelése:

Hogyan rendelhet meg cseh fordítást?

cseh fordítás megrendeléssel kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet.

Hogyan kerül meghatározásra a fordítás terjedelme?

A fordítandó dokumentum, azaz a fordítás terjedelme az MsWord program alapján kerül meghatározásra. A terjedelem - szavak, vagy forrásnyelvi karakterek száma - a dokumentumot megnyitva az "Eszközök" menü, "Szavak száma" menüpontra kattintva könnyedén ellenőrizhető.

Amennyiben a fordításra váró forrásanyag csak PDF, kép,vagy fax formátumban áll rendelkezésre, a forrásnyelvi anyag terjedelme becsléssel kerül meghatározásra.


Mikorra készül el a fordítás?

Előfordul, hogy a fordítás sürgős. Sőt mi több, a sürgősnél is sürgősebb. Munkatársaink ilyen esetben is minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a fordítás a leggyorsabban elkészüljön. A gyorsított munkavégzés érdekében amennyiben szükséges, a fordítást több fordító között osztják meg és igyekeznek átütemezni a futó fordítási projekteket a sürgős munka elvégzéséhez szükséges szabad kapacitás felszabadításához.

Megrendelés során mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a jó minőségű fordítás elkészítéséhez idő kell. Ezért lehetőleg igyekezzünk a fordításra váró dokumentumokat időben eljuttatni a fordítóirodához, hogy elegendő idő maradjon a fordítás elkészítésére és ellenőrzésére is.

Különösen fontos ez, ha egy nagyobb terjedelmű fordításon több fordító dolgozik egyszerre, hiszen ilyenkor az elkészült fordítás ellenőrzése mellett a szövegrészek fordításait egységesíteni kell, ami szintén sok időt vehet igénybe.

Ritka nyelvek esetében hosszabb fordítási idővel érdemes számolni.

Hogyan fizethetem ki az elkészült fordítást?

Az elkészült fordítás ellenértékét készpénzzel vagy átutalással egyenlítheti ki a fordítási díj ellenértékéről kiállított számla - előleg megfizetése, vagy előre fizetés esetén az előszámla - illetve számlamásolat átvételét követő 8 napon belül fordítóirodánk felé.

A fordítás ellenértékének kiegyenlítéséhez szükséges fizetési információkat a megrendelőlap tartalmazza.