gyors fordítás.hu

Angol fordítás, angol forditás angol forditasAngol fordítás, magyarról angolra fordítás, fordítás angolról magyarra

Navigáció: Főoldal > Angol fordítás

Angol fordítás, angol szakfordítás, angol lektorálás

Angol nyelven professzionális fordítási szolgáltatásokat nyújtunk partnereink általános, műszaki, jogi, gazdasági, egészségügyi és további számos szakterületen, rövid határidővel.

Árajánlatkérés e-mailban:

Küldje el a fordítandó dokumentu- mokat az alábbi e-mail címre. E-mail:
forditas@gyorsforditas.hu
Angol fordítás:
Fordítás angol nyelven »
Angol szakfordítás:
Szakfordítás angol nyelven »
Angol lektorálás:
Angol nyelvi és szakmai lektorálás »
Hiteles angol fordítás:
Hiteles angol fordítás, hivatalos fordítás»Fordítás, szakfordítás - Referenciák

Angol fordítás:

Angol nyelvű fordítás:

Vállaljuk angol nyelvű dokumentumok, cégokmányok, katalógusok, pályázatok, szerződések, üzleti levelek, hivatalos dokumentumok angol fordítását, hitelesítését.

Magyarországon hosszú ideje az angol fordítás iránt a legnagyobb a kereslet, a legtöbb szöveget angolról magyarra fordítják, második helyen pedig a magyarról angolra fordítás áll. Az általános hazai gyakorlat az, hogy egy vállalkozás külföldi piacra lépése során első lépésben általában angol nyelvre fordíttatja le különböző anyagait, hiszen már angol nyelven is jelentős új vásárlói közönséget érhet el.

További kapcsolódó oldalak: fordítás angolra, angol magyar fordítás, fordítás angolról magyarra, fordítás magyarról angolra, magyarról angolra fordítás, magyar angol fordítás.

Az angol nyelvvel és az angol nyelvterületekkel kapcsolatos információk:

Az angol nyelvet több mint 400 millióan beszélik anyanyelvként, az Európai Unió egyik hivatalos munkanyelve is. Az angol a világ egyik leggyakrabban használt nyelve, és ezt a nyelvet is tanulják a legtöbben. Az angol nyelvnek két jelentős változata van, az amerikai és a brit angol, ugyanakkor a többség az amerikai angolt beszéli.

Anglia teljes területe mintegy 130.000 km², lakossága meghaladja a 49 millió főt. Az Egyesült Államok teljes területe közel 10 millió km², lakossága pedig több mint 300 millió fő.

A nagyobb angol és amerikai városok: London, Birmingham, Liverpool; New York, Los Angeles, Chicago.

Angol nyelvvel, angol fordítással, angliai utazással kapcsolatos információk, hasznos linkek:


Legutóbbi angol fordításaink:

» Bírósági határozatok fordítása angol nyelvről magyar nyelvre több mint 200 oldal terjedelemben.
» Bank általános szeződési feltételek fordítása, 38 oldal
» Belső üzleti szabályzatok, útmutatók fordítása, 60 oldal
» Mérleg fordítás, több üzleti év, 80 oldal
» Beszámoló, eredménykimutatás fordítás, több üzleti év, 130 oldal
» Adóhatósági határozat fordítás, 18 oldal
» Ügyféltájékoztató fordítás, 8 oldal
» Weboldalak fordítása, 55 oldal
» Szoftver lokalizáció, 80 oldal


Angol nyelvű fordítási hírek, érdekességek:

» A nyelv az egyik legnehezebb feladat az agyunk számára
Speaking more than one language has some advantages beyond ordering food in the local tongue—psychologists believe that bilingualism has many other positive side effects...

» Miért kedvelik a fordítók a fordítástámogató eszközöket?
Translators have always used technology to support the process of translation. Many translators have amazing office setups with multiple screens and the latest translation technology applications....

» Egyre fontosabb a vállalatok számára online tartalmaik, termékeik fordítása, lokalizálása
The internet is becoming increasingly global. Companies attention naturally turns to the number of languages spoken by their increasingly global customer base...

Az angol nyelv története:

A pestisnek köszönhetően maradt fenn az angol nyelv:

Angliában a 11. századi normann hódítást követően az oktatás, a vallás és az arisztokrácia hivatalos nyelve a francia és a latin lett, az egyszerű emberek azonban továbbra is használhatták az angolt. Így amikor a 14. században a nagy pestisjárvány néhány év alatt Európa lakosságának közel 60 százalékát elpuszította, Angliában az egyetemeknek vissza kellett térni az angol nyelvű oktatásra - mivel a francia nyelven tíntó oktatók nagy része a pestisben elhalálozott - az angol nyelv fokozatosan ismét egyeduralkodóvá vált.

Így részben a 14. századi pestisjárványnak köszönhetően maradt fenn az angol nyelv, ugyanakkor a normann hódításnak köszönhetően számos francia és latin szó is beépült az angol nyelvbe.

Angol lektorálás:

Nyelvi lektorálás angol nyelven::

Angol nyelvi lektorálás során a lektor a célnyelvre fordított szöveget nyelvtan, stílus és szóhasználat szempontjából ellenőrzi. Angol lektorálással kapcsolatban további részleteket az angol lektorálásról szóló oldalunkon talál.


Hivatalos, vagy hiteles angol fordítás:

Hiteles angol fordítás, hivatalos angol fordítás, tanúsítással ellátott angol fordítás:

A legtöbb esetben nem szükséges hiteles fordítás. Hivatalos dokumentumok, külföldi munkavállalás, stb. esetében sok esetben elfogadott a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás is. További részleteket a hiteles fordításról szóló oldalunkon talál.