gyors fordítás.hu

Angol fordítás, angol forditás angol forditasAngol fordítás, angol szakfordítás, angol lektorálás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk
Navigáció: Főoldal > Angol fordítás

Angol fordítás, angol szakfordítás, angol lektorálás

Professzionális fordítószolgáltatást nyújtunk partnereink számára angol nyelven általános, műszaki, gazdasági, jogi, egészségügyi és további számos szakterületen, rövid határidővel.

Árajánlatkérés e-mailban:

Küldje el a fordítandó dokumentu- mokat az alábbi e-mail címre. E-mail:
forditas@gyorsforditas.hu
Angol fordítás:
Fordítás angol nyelven »
Angol szakfordítás:
Szakfordítás angol nyelven »
Angol lektorálás:
Angol nyelvi és szakmai lektorálás »
Hiteles angol fordítás:
Hiteles angol fordítás, hivatalos fordítás»Fordítás, szakfordítás - Referenciák

Az angol nyelvvel és az angol nyelvterületekkel kapcsolatos információk:

Az angol nyelvet több mint 400 millióan beszélik anyanyelvként, az Európai Unió egyik hivatalos munkanyelve is. Az angol a világ egyik leggyakrabban használt nyelve, és ezt a nyelvet is tanulják a legtöbben. Az angol nyelvnek két jelentős változata van, az amerikai és a brit angol, ugyanakkor a többség az amerikai angolt beszéli.

Anglia teljes területe mintegy 130.000 km², lakossága meghaladja a 49 millió főt. Az Egyesült Államok teljes területe közel 10 millió km², lakossága pedig több mint 300 millió fő.

A nagyobb angol és amerikai városok: London, Birmingham, Liverpool; New York, Los Angeles, Chicago.

Angol nyelvvel, angol fordítással, angliai utazással kapcsolatos információk, hasznos linkek:


Legutóbbi angol fordításaink:

» Bírósági határozatok fordítása angol nyelvről magyar nyelvre több mint 200 oldal terjedelemben.


Angol nyelvű fordítási hírek, érdekességek:

» Miért kedvelik a fordítók a fordítástámogató eszközöket?
Translators have always used technology to support the process of translation. Many translators have amazing office setups with multiple screens and the latest translation technology applications....

» Egyre fontosabb a vállalatok számára tartalmaik, termékeik fordítása, lokalizálása
The internet is becoming increasingly global. Companies attention naturally turns to the number of languages spoken by their increasingly global customer base...

Az angol nyelv története:

A pestisnek köszönhetően maradt fenn az angol nyelv:

Angliában a 11. századi normann hódítást követően az oktatás, a vallás és az arisztokrácia hivatalos nyelve a francia és a latin lett, az egyszerű emberek azonban továbbra is használhatták az angolt. Így amikor a 14. században a nagy pestisjárvány néhány év alatt Európa lakosságának közel 60 százalékát elpuszította, Angliában az egyetemeknek vissza kellett térni az angol nyelvű oktatásra - mivel a francia nyelven tíntó oktatók nagy része a pestisben elhalálozott - az angol nyelv fokozatosan ismét egyeduralkodóvá vált.

Így részben a 14. századi pestisjárványnak köszönhetően maradt fenn az angol nyelv, ugyanakkor a normann hódításnak köszönhetően számos francia és latin szó is beépült az angol nyelvbe.

Angol fordítás:

Angol nyelvű fordítás:

Vállaljuk angol nyelvű dokumentumok, cégokmányok, katalógusok, pályázatok, szerződések, üzleti levelek, hivatalos dokumentumok angol fordítását, hitelesítését.

További kapcsolódó oldalak: fordítás angolra, angol magyar fordítás, fordítás angolról magyarra, fordítás magyarról angolra, magyarról angolra fordítás, magyar angol fordítás.

Fordítás további nyelveken:

További fordítási nyelvek:

Angol nyelven kívül további 31 nyelven nyújtunk professzionális fordítási szolgáltatásokat partnereinknek:


Angol fordítási szakterületek:

Fordítási szakterületek, fordított dokumentumok angol nyelven:

Angol nyelven az alábbi szakterületeken vállalunk fordítást:

Magániratok fordítását irodánk nem vállalja.

Angol lektorálás:

Nyelvi lektorálás angol nyelven::

Angol nyelvi lektorálás során a lektor a célnyelvre fordított szöveget nyelvtan, stílus és szóhasználat szempontjából ellenőrzi.


Szakmai lektorálás angol nyelven:

Szakmai lektorálásra, vagy szaklektorálásra nehéz angol nyelvű szakmai szövegek, szakirodalmak, szerződések, stb. fordítása esetén lehet szükség. A szakmailag lektorált angol szöveg a szakterületen használatos, egységes szakkifejezések használatával, szabatosan fejezi ki a mondanivalót.

A lektorálás általában a fordítási díj 50%-a. Azonban hiányos, nehezen olvasható, vagy hibás fordítás esetén a lektorálási díj ettől eltérő is lehet.

Angol lektorálással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet.


Hivatalos angol fordítás:

Hivatalos angol fordítás, tanúsítással ellátott angol fordítás:

A legtöbb esetben nem szükséges hiteles fordítás. Hivatalos dokumentumok, külföldi munkavállalás, stb. esetében sok esetben elfogadott a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás is.

Ilyen esetben a lefordított és lektorált anyagokat az adott nyelven záradékkal és fordítóirodánk pecsétjével látjuk el, mely igazolja, hogy a fordítást a Gyors Fordítás.hu OnLine Fordítóiroda készítette és az elkészült fordítás tartalmilag és szerkezetileg megegyezik az eredeti dokumentummal.

Fontos, hogy a fordítóiroda által készített hivatalos fordítás, tanusított fordítás, vagy egy a fordítóiroda által kiállított hitelesítési záradék nem egyezik meg az állami hitelesítéssel (Fordítás Hitelesítés).

Hivatalos fordítás DÍJEMNTESEN:

Fordítóirodánk a megrendelő kérésére díjmentesen látja el a hivatalos fordítást tanúsító hitelesítési záradékkal az elkészült fordítást.

Hivatalos fordítással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet fordítóirodánknál.


Hiteles angol fordítás:

Ki készíthet Hiteles Fordítást?

A hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően hiteles fordítást, fordítás hitelesítést, valamint idegen nyelvű hiteles másolatot csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) készíthet, így arra fordítóiroda nem jogosult.

A hiteles fordítás viszont jelentős költségtöbblettel járhat, ezért érdemes először tisztázni, hogy az adott esetben valóban Hiteles Fordítás szükséges-e, vagy megfelelő a fordítást végző fordítóiroda által kibocsátott hitelesítési záradék is.

Hiteles fordítással kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet fordítóirodánknál


Angol fordítás megrendelése:

Hogyan rendelhet meg angol fordítást?

Angol fordítás megrendeléssel kapcsolatban a 06 1 210-2488-as telefonszámon és a forditas@gyorsforditas.hu e-mail címen érdeklődhet.

Hogyan kerül meghatározásra a fordítás terjedelme?

A fordítandó dokumentum, azaz a fordítás terjedelme az MsWord program alapján kerül meghatározásra. A terjedelem - szavak, vagy forrásnyelvi karakterek száma - a dokumentumot megnyitva az "Eszközök" menü, "Szavak száma" menüpontra kattintva könnyedén ellenőrizhető.

Amennyiben a fordításra váró forrásanyag csak PDF, kép,vagy fax formátumban áll rendelkezésre, a forrásnyelvi anyag terjedelme becsléssel kerül meghatározásra.


Hogyan fizethetem ki az elkészült fordítást?

Az elkészült fordítás ellenértékét készpénzzel vagy átutalással egyenlítheti ki a fordítási díj ellenértékéről kiállított számla - előleg megfizetése, vagy előre fizetés esetén az előszámla - illetve számlamásolat átvételét követő 8 napon belül fordítóirodánk felé.

A fordítás ellenértékének kiegyenlítéséhez szükséges fizetési információkat a megrendelőlap tartalmazza.